Tartalom

1. A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

2. Vásárlás

3. Szállítás/átvétel, fizetési feltételek

4. Számla, szavatosság és jótállás

5. Elállás a vásárlástól

6. Ügyfélszolgálat

7. Adatkezelés

8. Az eladó AKKU-R Bt. adatai

1. számú melléklet: szállítási költségek

2. számú melléklet: Fogyasztói tájékoztató Az elemek és akkumulátorok hulladékainak visszavételéről szóló 181/2008. (VII. 8.) Korm. Rendelet 4. § (2) bekezdése alapján

1. A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai

A vásárolni kívánt termék(ek) jellemzőit az adott árucikk információs oldalaiból tudhatja meg részletesen. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget, a feltüntetett képek helyenként illusztrációk, a műszaki adatok tájékoztató jellegűek. A vételár mindig az áru mellett feltüntetett bruttó ár, mely tartalmazza az általános forgalmi adót és nem minősül közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget. Több termékcsoportból történő egyidejű vásárlás esetén az egyes termékcsoportokba tartozó árukra vonatkozó szállítási és fizetési feltételek el-térhetnek egymástól. A szállítási költség minden esetben a Magyar Posta Zrt. által meghirdetett üzleti tarifákhoz igazodik. Az aktuális kézbesítési árakról jelen szabályzat 1. számú mellékletében, valamint az , a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzletágának hivatalos honlapján tájékozódhat.

2. Vásárlás

Az megvásárolható termékek esetén vásárlást az adott termék bemutató oldalain található VÁSÁRLÁS menüpontra vagy ikonra kattintva kezdeményezhet. Ezt követően, az oldalon található útmutatásokat végigkövetve, illetve a szükséges űrlapokat kitöltve megrendelheti a kiválasztott terméket. A vásárlás befejezéséhez egyszer (!) kattintson a MEGRENDELÉS gombra. Vásárlásáról 24 órán belül visszaigazolást küldünk a megadott E-mail címre, a megrendelés ekkor válik érvényessé. A gyakorlatban a hétköznapokon este 8 óráig beérkező rendeléseket még aznap visszaigazoljuk, és - lehetőség szerint - másnap teljesítjük.

3. Szállítás/átvétel, fizetési feltételek

Két lehetőség közül választhat:

1. Postai utánvét esetén a megrendelt terméke(ke)t az , a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzletága szállítja házhoz munkanapokon, munkaidőben. Fizetés a küldemény átvételekor, készpénzben. A szállítási költség minden esetben a Magyar Posta Zrt. által meghirdetett üzleti tarifákhoz igazodik. Az aktuális kézbesítési árakról jelen szabályzat 1. számú mellékletében, valamint az hivatalos honlapján tájékozódhat. A várható szállítási időt minden termék mellett feltűntetjük. Ez raktáron lévő termék esetén 1-2 munkanap. Az egyszerre rendelt, de különböző szállítási határidejű termékeket egyszerre, egy csomagban küldjük. A várható szállítási időről minden esetben a visszajelző E-mailben is tájékoztatjuk. Házhozszállítással történő rendelés esetén kérjük, átvételkor ellenőrizze a termék(ek) sértetlenségét. Amennyiben rongálódást észlel, lehetősége van a csomag átvételének megtagadására. Kérjük, észrevételeiről tájékoztassa ügyfélszolgálatunkat, hogy a felmerült hibát mielőbb korrigálhassuk.

2. Személyes átvétel esetén szállítási költséget természetesen nem számítunk fel. A megrendelt áru a visszaigazolást követően, az abban foglaltak szerint (raktáron lévő termék esetén lehetőség szerint azonnal), de legkésőbb 3 munkanapon belül átvehető budapesti üzletünkben. Amennyiben 3 munkanap elteltével nem veszi át az árut, és ügyfélszolgálatunkkal sem veszi fel a kapcsolatot, egy ismételt értesítést küldünk a megadott E-mail címre, illetve - amennyiben megadta - telefonszámára. Ha az ezt követő 2 munkanapon belül továbbra sem reagál érdemben megkeresésünkre, megrendelését tárgytalannak tekintjük. Üzletünkben a készpénz mellett az alábbi bankkártyákat is elfogadjuk:

Üzletünk adatai:

AKKU-R Bt. - Budapest, IX. kerület

Cím: 1097 Budapest, Táblás utca 36-38 (Dél-pesti Üzleti Park).

Telefonszám: 06 1 357 4512

Nyitva tartás:
hétfő-csütörtök: 8.00-17.00
péntek: 8.00-16.00
szombat-vasárnap: zárva

4. Számla, szavatosság és jótállás

Számláját az Ön által megadott adatokkal minden esetben a küldeményhez mellékeljük, melyen tételesen szerepel(nek) a megrendelt termék(ek). Ha több, egymástól eltérő terméket rendelt egyszerre, és bizonyos tételekről esetleg külön számlát kér, szándékát kérjük, tűntesse fel az EGYÉB KÖZLEMÉNY, MEGJEGYZÉS rovatban. Szintén a csomagban, a termék mellett találhatja meg a számla kiállításával egy időben kitöltött szavatossági/jótállási jegyet. Ez tartalmazza a használati és kezelési útmutatót, valamint a szavatosság, illetve a jótállás feltételeit. Kérjük számláját és szavatossági/jótállási jegyét minden esetben gondosan őrizze meg, mert bármilyen reklamációt csak ezek birtokában áll módunkban elfogadni!

5. Elállás a vásárlástól

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet alapján úgynevezett elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia) illeti meg. Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphet és a termék visszaküldése esetén követelheti a kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetősége a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére. Az elállási határidő a termék átvételétől kezdődik és 8 munkanapig tart. Elállási szándékát szóban (telefonon), postai úton (célszerű tértivevényes levélben) és E-mailben is kifejezésre juttathatja. Természetesen elállási nyilatkozatát személyesen is átadhatja és az eladóval igazolt módon átvetetheti üzletünkben is. Elállás esetén az interneten megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket. Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén visszajuttatni az eladó részére, az eladó pedig köteles legkésőbb 30 napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget visszatéríteni. A termék esetleges rendeltetésszerű használatáért használati díjat és az emiatt fellépő esetleges értékcsökkenés megtérítését nem lehet a fogyasztótól követelni, de amennyiben a terméket nem rendeltetésszerűen használták, az eladó kártérítést követelhet a termék esetleges meghibásodása, károsodása és értékcsökkenése miatt.

6. Ügyfélszolgálat

Bármilyen kérdéssel, észrevétellel kapcsolatban forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz, hétfő-csütörtök 8.00-17.00 óra, pénteken 8.00-16.00 óra között a 06 1 357 4512 telefonszámon, vagy E-mailben.

7. Adatkezelés

Személyes adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk, azokat harmadik személynek nem adjuk ki! Külön rendelkezés hiányában az AKKU-R Bt. a későbbiekben tájékoztatja Önt akcióiról és újdonságairól. Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk!

8. Az eladó AKKU-R Bt. adatai

Székhely: 1097 Budapest, IX. ker., Táblás utca 36-38 (Dél-pesti Üzleti Park), Magyarország.
Telefon- és faxszám: 06 1 357 4512
E-mail: info@akkumulator.net

Cégjegyzékszám: 01-06-728696
Adószám: 20575548-2-43
Közösségi adószám: HU20575548
Bankszámlaszám: Erste Bank Budapest 11600006-00000000-62841696

Tulajdonos, ügyvezető igazgató: Takács Jánosné
Szerverünket a PORT Kft. üzemelteti: www.webtar.hu

1. számú melléklet: szállítási költségek 2 munkanapos időgaranciával

A feltűntetett árak tartalmazzák az ÁFA-t, tájékoztató jellegűek. A pontos szállítási költségekről az egyes termékek megrendelése során tájékozódhat.
*Csomagolással együtt.
**Az áru értékét, valamint a szállítás alapdíját is beleszámolva.
***Délutáni kézbesítés a következő településeken elérhető: Baja, Balassagyarmat, Békés, Békéscsaba, Budaörs, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dombóvár, Dunaújváros, Edelény, Eger, Encs, Érd, Esztergom, Gödöllő, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hatvan, Jászberény, Kalocsa, Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kisvárda, Komárom, Komló, Makó, Mezőkövesd, Miskolc, Monor, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Ózd, Pápa, Pécs, Salgótarján, Sárospatak, Sárvár, Sátoraljaújhely, Siófok, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentendre, Szentes, Szerencs, Szigetszentmiklós, Szolnok, Szombathely, Tapolca, Tata, Tatabánya, Tiszaújváros, Vác, Várpalota, Veszprém, Zalaegerszeg.
***Szombati kézbesítés a következő településeken elérhető: Baja, Balassagyarmat, Békés, Békéscsaba, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dombóvár, Dunaújváros, Edelény, Eger, Encs, Érd, Esztergom, Gödöllő, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hatvan, Jászberény, Kalocsa, Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kisvárda, Komló, Makó, Mezőkövesd, Miskolc, Monor, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Ózd, Pápa, Pécs, Salgótarján, Sárospatak, Sárvár, Sátoraljaújhely, Siófok, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentendre, Szentes, Szerencs, Szigetszentmiklós, Szolnok, Szombathely, Tapolca, Tatabánya, Tiszaújváros, Vác, Várpalota, Veszprém, Zalaegerszeg.
****Egyes termékek (elsősorban savas ólomakkumulátorok) esetén kötelező, erről a megrendelés során tájékoztatjuk.

2. számú melléklet: Fogyasztói tájékoztató Az elemek és akkumulátorok hulladékainak visszavételéről szóló 181/2008. (VII. 8.) Korm. Rendelet 4. § (2) bekezdése alapján

A savas ólomakkumulátorokban felhasznált anyagoknak különböző kockázatai lehetnek a környezetre és az emberi egészségre. Környezeti és egészségügyi hatásuk miatt nagy fontosságúak a toxikus nehézfémek és vegyületeik, így ezen áramforrásokat hulladékká válásuk után mindenképpen veszélyesnek kell tekinteni. A környezeti és egészségügyi kockázat annál nagyobb, minél több kerül ki ezekből a környezetbe. Az ólom pora és különböző vegyületei belélegezve vagy a táplálékkal juthatnak be az emberi szervezetbe. Az itt felhalmozódott ólom a vörösvérsejtek elroncsolódását, gyomorbetegséget, izombénulást, ízületi fájdalmakat, és májbántalmakat okozhat. Az elektrolitként felhasznált savak a környezetbe jutva a talajvíz PH értékének megváltoztatásával okoznak környezeti károsodást. A bőrrel vagy a nyálkahártyával érintkezve marási sérüléseket okoznak. A kimerült, már nem használt, hulladékká vált akkumulátorok környezetbe jutása történhet illegális elhagyással, kidobással, a települési hulladék nem megfelelő lerakásával, vagy a települési hulladéklerakó megsérülése következtében. Ilyen esetekben az áramforrások fémtartalma a talajba kerül és nedvesség hatására olyan vegyületté alakul, amely a talajvízzel vándorolva bejut a táplálékláncba és súlyos mérgezéseket okozhat. Az akkumulátorok hulladékká válását követően gyűjtse azokat más hulladéktól elkülönítve, és vegyen részt az egyre szélesebb körben rendelkezésre álló gyűjtőrendszerben. Ezzel csökkenthető a környezetbe kerülő veszélyes anyagok okozta egészségügyi kockázat és lehetővé válik a hasznos alkotóelemek visszanyerése is. A feleslegessé vált savas ólomakkumulátort vigye el az Önhöz legközelebbi gyűjtőhelyre. Ezekről a Hungakku Kht. honlapján, vagy a koordináló szervezet Zöld számán (06 80 / 204 342) érdeklődhet. A gyűjtőpontokon összegyűlt akkumulátorokat elszállítják a hatósági engedéllyel rendelkező hulladékkezelő létesítménybe, ahol az előírásoknak megfelelően megtörténik az újrahasznosítás. Jó, ha tudja, hogy az akkumulátort forgalmazó kereskedők, így az AKKU-R Bt. is, visszafogadják a kimerült, feleslegessé vált áramforrásokat. Ez a visszafogadás ingyenes és a kereskedő nem kötheti a visszavételt új termék vásárlásához. Ön hozzájárul ahhoz, hogy a hulladékból értékes fémet lehessen visszanyerni, ha visszaviszi a kimerült áramforrásokat a gyűjtőhelyekre, illetve kereskedésekbe. Az értékes anyagok visszanyerésével a természetben előforduló és egyre kisebb mennyiségben rendelkezésre álló anyagi erőforrások megkímélhetők. Az akkumulátor kezelésére vonatkozó jelölések a vásárolt ólomakkumulátoron, illetve annak csomagolásán találhatja. "Pb" jelölés esetén a termék ólomtartalma nagyobb, mint 0,004 tömegszázalék. A keresztben áthúzott kuka azt jelenti, hogy a feleslegessé vált áramforrást ne dobja a kukába (!!!), hanem vigye el a kijelölt gyűjtőhelyekre, illetve a kereskedésekbe.

Gyakran ismételt kérdések | Használati és kezelési útmutatók | Ajánlatkérés | Kapcsolat

Ne maradjon le akcióinkról, újdonságainkról! Név: E-mail: