Az oldal szerkesztés alatt áll, a tartalom még nem teljes!

 

Figyelmeztetések és biztonsági előírások ólom-sav akkumulátorokhoz

Hogyan szereljük be az akkumulátort a gépjárműbe?

Az akkumulátor karbantartása

Az akkumulátor üzemen kívül helyezése

Töltési eljárás

Indítási segítség (bikázás)

Az akkumulátor meghibásodásának lehetséges okai

További segítségnyújtás

Figyelmeztetések és biztonsági előírások ólom-sav akkumulátorokhoz

Tartsa be az akkumulátoron, a használati utasításban illetve a gépjárműre vonatkozó üzemeltetési utasításban foglalt előírásokat!

Használjon védőszemüveget!

A savtól és az akkumulátortól tartsa távol a gyermekeket.

Robbanásveszély! Az akkumulátorok töltése során erősen robbanékony durranógáz keletkezik, ezért különösen fontos: Tűz, szikra, nyílt láng használata és a dohányzás szigorúan tilos! A kábelek és az elektromos készülékek használatakor kerülje el a szikraképződést és a rövidzárlatot.

Maró anyag! Az akkumulátorsav erősen maró hatású, ezért különösen fontos: Védőkesztyű és szemvédő használata kötelező; az akkumulátort ne döntse el! A gázelvezetésekből savszivárgás lehetséges.

Elsősegély: A szembe került savat azonnal, tiszta vízzel pár percig öblítse ki. Ezt követően azonnal forduljon orvoshoz! A bőrre fröccsent savat azonnal savközömbösítő szerrel vagy szappanos vízzel semlegesítse, majd sok-sok vízzel öblítse le. Ha nyelés útján sav került a szervezetbe azonnal forduljon orvoshoz!

Figyelem! Az akkumulátort óvja a fénytől! A lemerült akkumulátor befagyhat, ezért fagymentes helyen tárolja!

Az akkumulátor nem szemét, hanem hulladék! A használt akkumulátorokat kijelölt gyűjtőhelyeken adja le! A használt akkumulátort soha ne tegye a házi hulladékokhoz. Az akkumulátorok újra felhasználható gazdasági javak, amelyeket vissza kell fordítani az újrahasznosítási folyamatba. Azokat az akkumulátorokat, amelyeket nem lehet újrahasznosítani, a veszélyes hulladékokra vonatkozó utasításoknak megfelelően meg kell semmisíteni.

Vissza az oldal tetejére

Hogyan szereljük be az akkumulátort a gépjárműbe?

Figyelem! A rádióban, vagy a fedélzeti számítógépben elektromosan tárolt adatok áram nélkül elveszhetnek. Kérjük vegye figyelembe a gépjárműjére vonatkozó használati utasításokat.

- Kapcsolja le a gyújtást és valamennyi áramfogyasztó berendezést.

- A rövidzárlat elkerülése érdekében a pólusvédő kupakot csak akkor távolítsa el, mikor az akkumulátort már az gépjárműbe behelyezte.

- Az akkumulátor kiszerelésénél először mindig a negatív pólust távolítsa el, beszerelésnél pedig mindig a pozitív pólust csatlakoztassa először.

- A gázelvezető csövet - ha van ilyen - szerelje vissza.

- Amikor a használt akkumulátort újrafelhasználás céljából szállítja, helyezze fel a pólusvédő kupakot az akkumulátor pozitív pólusára!

Vissza az oldal tetejére

Az akkumulátor karbantartása

A "gondozásmentes akkumulátor" kifejezés a következőt jelenti: Az akkumulátorok az EN/DIN szabvány szerint gondozásmentesek, vagyis normál üzelmetetési hőmérséklet és az előírt feszültség mellett nem kell az akkumulátorba desztillált vizet utántölteni. Ha a normál körülményektől valamilyen eltérés következik be, az akkumulátor desztillált vizet fogyaszt. A csavarokat távolítsa el, és töltsön desztillált vizet az akkumulátorba (a jelölésig ill. 1 cm-rel a lemezek fölötti szintig).

Az alábbiak általánosságban minden akkumulátorra vonatkoznak:

- Az akkumulátort és a pólusokat tartsa tisztán és szárazon,

- Az akkumulátort ne tartsa feltöltetlen állapotban, mert az elektródák szulfátosodnak és tartósan károsodnak.

Minden kisülést a lehető leghamarabb egy feltöltésnek kell követnie.

Memória effektus:

Az ólom-sav akkumulátor a NiCd akkumulátorokkal ellentétben nem rendelkezik memória effektussal. Ezért töltés előtt az akkumulátort nem szabad mélyen kisütni!

Vissza az oldal tetejére

Az akkumulátor üzemen kívül helyezése

Általános érvényű:

A feltöltött akkumulátor az önkisülés miatt csak egy bizonyos ideig tárolható. Ezért tanácsos az akkumulátorokat minden hosszabb ideig tartó üzemen kívül helyezés előtt utántölteni.

Az akkumulátor üzemen kivűl helyezése:

- Ha lehetséges, szerelje ki az akkumulátort.

- Ha az akkumulátor beszerelve marad, akkor kösse le legalább az egyik csatlakozó kábelt (negatív pólusról).

- Mielőtt az akkumulátort tárolná, töltse fel. Az akkumulátort száraz és hűvös (0-10 celsius fok) helyen tárolja, ez csökkenti az önkisülést.

- Ha az akkumulátort hosszabb időre szeretné üzemen kivűl helyezni, akkor kéthavonta töltse fel, vagy használjon töltöttség-fenntartó keszüleket.

- A feltöltött akkumulátorok csak -25 celsius fok alatt fagynak.

Az akkumulátorok üzembe helyezése:

- Üzembe helyezés előtt töltse fel az akkumulátort.

- Beszerelés előtt tisztítsa meg a pólusokat és a csatlakozó sarukat.

Ez gátolja a kóboráram keletkezését, és optimális elektromos kapcsolatot biztosít.

Vissza az oldal tetejére

Töltési eljárás

Javasoljuk, hogy a töltéshez elektromos, professzionális töltőkészüléket használjon. Ezek a töltőkészülékek automatikusan feltöltik az akkumulátort. Tanulmányozza a töltőkészülékére vonatkozó használati utasítást!

Általános érvényű:

- Az akkumulátort szerelje ki a gépjárműből,

ill. feltétlenül kösse le az akkumulátor kábeleket (a negatív pólusról kösse le először)!

Figyelem! Áram nélkül a fedélzeti computerből, vagy a rádióból elveszhetnek a tárolt adatok!

- Az akkumulátor pozitív pólusát a töltőkészülék pozitív kimenetelével kösse össze. Ugyanígy a negatív pólust is.

- A töltőkészüléket csak akkor kapcsolja be, amikor az akkumulátort már rákötötte. A töltés után először mindig a töltőkészüléket kapcsolja ki.

- A töltőáram az akkumulátor kapacitásának 1/10-e legyen amperben.

- Ha a sav hőmérséklete meghaladja az 55 celsius fokot, akkor szakítsa meg a töltést.

- Töltés után ellenőrizze az elektrolit szintet, szükség esetén töltsön utána desztillált vizet (a jelölésig, ill. 1 cm-rel a lemezek fölötti szintig).

- Gondoskodjon a helység alapos szellőztetéséről! A töltéskor robbanásveszélyes durranógáz keletkezik. Dohányzás és nyílt láng használata tilos! Akadályozza meg a sziraképződést! (Rövidzárlat során is keletkezhet szikra.)

Figyelem! Gyakran az akkumulátor helytelen kezelése miatt csökken jelentősen az elektrolit szint. A töltés elôtt ezt a szintet ki kell egyenlíteni. (A jelölésig, ill. a lemezek szintje felett 1 cm-rel.)

Vissza az oldal tetejére

Indítási segítség (bikázás)

Figyelem! Csak szabványnak megfelelő indítókábelt használjon!

Tanulmányozza a gépjárműjére vonatkozó használati utasítást!

Csak azonos névleges feszültségű akkumulátort használjon.

- Mindkét gépjármű gyújtását kapcsolják le!

- Először a két pozitív pólust kösse össze. Majd a segítséget nyújtó gépjármű negatív pólusát kösse le. A negatív fogót helyezze a megsegített autó valamely test részére (pl.: a motor szabad része). (Az akkumulátortól való távolsága legalább 30 cm legyen.)

- A segítséget nyújtó gépjármű motorját ne indítsa, mert a lehetséges feszültségcsúcsok a fedélzeti elektronikát tönkretehetik. (Tanulmányozza a gépjárműjére vonatkozó használati utasítást!)

- A megsegített autó motorját max. 15 másodpercig indítsa.

- A kábeleket fordított sorrendben kössék le.

Vissza az oldal tetejére

Az akkumulátor meghibásodásának lehetséges okai

Az akkumulátor meghibásodásának gyakran a hibás vagy a rosszul, ill. utólagosan beszerelt elektromos berendezések az okai.

Lemerült akkumulátor

Lehetséges okai: a meghibásodott fényszóró, a nagyon rövid távok vagy a túl sok áramfogyasztó berendezés. Az akkumulátor nem töltődik fel teljesen, és az aktív massza egy része inaktívvá válik (szulfátosodik). Ennek következménye a kapacitásveszteség és az indítóerő csökkenése.

Túltöltött akkumulátor Oka a meghibásodott feszültségszabályzó (generátor). Erre utal, ha a fényszóró lámpái gyakran kiégnek. Következménye az erősen megnövekedett vízfogyasztás és az elektródák túlzott korródálódása. Az akkumulátor jelentősen károsodhat.

Gyakori ciklikusság

Okai a mélyen lemerített, ill. töltött ciklusok túl gyakori váltakozása. Normális esetben ilyen terhelések nem érik az akkumulátort, hacsak az indítóakkumulátort nem a funkciójának megfelelően használják. Pl.: taxiban, teherautókban, mint meghajtó akkumulátor a rakodó platók üzemeltetéséhez. (Ezekre a felhasználási területekre speciális akkumulátorok állnak rendelkezésre.)

Az akkumulátor aluldimenzionálása

Ha az akkumulátor kapacitása túl alacsony, erős ciklikussághoz, és ezáltal az akkumulátor károsodásához vezet. Ez történik, amikor a gépjárműbe utólagosan beszerelt hifi-berendezés, mobiltelefon, állófűtés túl sok áramot fogyaszt.

Vissza az oldal tetejére

További segítségnyújtás

Ügyfélszolgálati telefonszám:

06 1 357 4512 (hétfőtől péntekig 8 órától 16 óra 30-ig)

 

 

E-mail: info@akkumulator.net

 

 

Online kapcsolatfelvétel:

 

A *-gal jelölt mezők kitöltése elengedhetetlen!

 

Az Ön neve*:

Az Ön cégének neve:

Az Ön E-mail címe*:

Miben segíthetünk?*:

 

Kérjük, ellenőrizze a fentiekben megadott adatokat, majd miután mindent rendben talált, kattintson a "küldés" gombra. E-mail címét feltétlenül adja meg, mert ennek hiányában sajnos nem tudunk kérésének eleget tenni!

Az adatok feldolgozása néhány másodpercet igénybe vehet!

Gyakran ismételt kérdések | Használati és kezelési útmutatók | Ajánlatkérés | Kapcsolat

Ne maradjon le akcióinkról, újdonságainkról! Név: E-mail: